Escola Arrels | 6è - Xerrada Agents Rurals sobre l'Òliba
17271
post-template-default,single,single-post,postid-17271,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

12 May 6è – Xerrada Agents Rurals sobre l’Òliba

En Pedro, agent rural de l’Alt Penedès,  ens ha explicat amb l’ajuda d’un vídeo i  un power point  moltes coses sobre l’òliba, un au rapinyaire nocturn que habita a la nostra comarca.

També ens ha portat unes quantes plomes per poder observar-les i tocar-les.

Però el que més ens ha sorprès és que al final ens ha ensenyat una òliba viva  que no pot volar perquè va tenir un accident, i ens l’ ha deixat tocar!!!!

A la tarda, el Pedro ens ha complementat la sessió explicant-nos  les conseqüències dels incendis forestals a Catalunya, quines són les seves causes i què podem fer per a prevenir-los.

Sobretot, avui hem après que el millor per evitar un incendi forestal és la prevenció, com per exemple realitzar treballs silvícoles (consisteix en netejar els sotaboscos disminuint la densitat), evitar encendre fogueres o tirar coets a la vora dels boscos.

I per acabar, el Pere ens ha portat una tortuga del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), que és el centre on van salvar a la Pipa, una tortuga que es va cremar en un incendi forestal.